Guldmjölk
- Ulrika H. Andersson
- 8 sep. 2020
- 1 min läsning
Uppdaterat: 14 apr. 2024
Guldmjölk är en varm och antiinflammatorisk dryck med kryddig smak. Det finns en mängd olika recept på nätet, men jag tycker nog att denna är godast.
Börja med att göra en gurkmeja- och ingefärspasta. Förvara den sedan i en burk med lock i kylskåp. Pastan klarar sig ca en vecka i kylskåp.
Recept gurkmeja- och Ingefärspasta:
Ingredienser
1/2 dl gurkmeja (ekologisk)
2 dl vatten
2 tsk svartpeppar
Riven ingefära (eko)
4 msk kallpressad kokosolja
2 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
Tillagning
Rör ihop alla ingredienser utom kokosoljan i en kastrull och låt sjuda under omrörning tills det blir en pasta. (Går ganska fort.)
Rör sedan i kokosoljan och häll upp gurkmeja- och ingefärspastan i en ren glasburk.
För att göra guldmjölk tar du 2 tsk gurkmeja- och ingefärspasta och blandar ut med 2 dl kokosmjölk eller mandelmjölk.
Värm upp, rör om och drick!
Comments