Kimchi
- Ulrika H. Andersson
- 20 nov. 2020
- 1 min läsning
Uppdaterat: 9 apr. 2024
Det här är ett riktigt gott recept på Kimchi, Koreas variant av fermenterade grönsaker. Den är superbra för vår tarmflora då den innehåller nyttiga probiotiska mjölksyrebakterier. Kimchi är även antiinflammatorisk och bra för vår matsmältning.
Ingredienser:
2 kg salladskål
2 dl grovt havssalt
250 g rättika (går också bra utan om man inte har hemma)
2 msk riven ingefära
3 st pressade vitlökar
3 dl hackad purjolök
1 msk socker
1 msk fisksås
1 msk chilliflakes
1 msk koreansk chilli
1 msk florsocker
4-5 msk paprikapulver
Tillagning:
1. Dela salladskålen på längden och sedan en gång till på mitten. Lägg kålen i en bunke och häll över vatten och salt. Lägg något som pressar ner kålen och täck med lock eller plastfolie. Låt stå i ett dygn.
2. Skölj bort saltet från kålen och strimla sedan rättikan.
3. Blanda ingefära, vitlök, rättika, socker, fisksås och kryddblandningen till en röd pasta.
4. Ta på plasthandskar och gnid in pastan på kålbladen.
5. Lägg alltsammans tätt i en väl rengjord glasburk. Ställ in i kylskåp ca 10 dagar innan servering.
Comments