Nyponsoppa
- Ulrika H. Andersson
- 29 jan. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 9 apr. 2024
Den här sockerfria, nyttiga och supergoda nyponsoppa måste ni bara prova! Passa på att plocka och torka detta superbär när det är säsong för det innehåller massor av nyttigheter.
Ingredienser:
8 dl nypon (torkade eller färska)
vatten
1 kanelstång
4-10 dadlar beroende på hur söt man vill att den ska vara
0,5-1 msk kardemumma
ev. potatisstärkelse om man vill ha den tjockare
10 sötmandlar
kokosgrädde
Tillagning:
1. Lägg nyponen i en kastrull och täck med vatten.
2. Koka till nyponen blir mjuka i ca 20 minuter.
3. Häll och pressa genom en sil och tillsätt sedan vatten till en önskad konsistens.
4. Tillsätt kanelstång, dadlar och kardemumma och låt koka en stund.
5. Lyft ur kanelstången och mixa ihop med stavmixer. Vill man ha krämigare konsistens så kan man tillsätta lite potatisstärkelse.
6. Rosta hackade mandlar med lite honung och salt i ugn, ca 10 min på 175 grader
7. Servera med lite uppvispad kokosgrädde och de honungsrostade mandlarna.
Det här goda receptet hittade vi på instagram hos The_botanicalguppy.
Comments